Ona většina jídel ze školní jídelny je vynikající, jen se musí dobře udělat. Třeba ten zmiňovaný špenát může být výborná záležitost nebo kejda ala jídelna.¨
Koprovku taky jím pouze svojí, protože jinak je nepoživatelný hnus, to samé většina omáček.
Já jsem to měla v jídelně hodně těžké, v naší rodině se vaří jinak, jen málo jídel zahušťujeme, nenastavujeme, nešetříme na surovinách. Takže třeba špenát nebo čočku z jídelny nejen že nepozřu, ale vůbec nechápu, že to někdo (někdo, kdo bude pravděpodobně vyučený kuchař
![~8~](/g/s/37.gif)
) je schopný vydávat za jídlo a někdo jiný do sní.
Já to mám ještě o něco složitější, protože pocházím z malé oblasti, kde se hodně tradičních jídel vaří jinak. Klasika je bramborový salát, který se u nás dělá teplý, po vychladnutí se jí taky, ale nikdo by ho nenaservíroval jako k slavnostnímu obědu. Pamatuji si ten šok, když mi ve školní jídelně kydli k řízku ledový bramborový salát.