Přidat odpověď
Mně takhle maminka v dobré víře krmila jiné domácí mazlíčky - potkany. Jela jsem kamsi na služebku, manžel odjížděl napotvoru asi den po mně, naštěstí moje máma měla cosi dělat ve městě a další den ráno přijela do našeho bytu. Já jsem se měla vrátit ten den večer. I poprosila jsem mamku, aby přisypala potkanům do misky, než dorazím, popsala přesně, kde co mají a sáček s krmivem narafičila viditelně na stůl. Když jsem dorazila domů, potkani mne vítali a misky na krmení měli totálně prázdné, vylízané dočista. Zarazilo mne to, normálně jim vždy něco zbyde, hrabou se v žrádle jak v koksu a vždycky nechají něco, co jim nejede. Když máma přišla ze svých pochůzek, přeptala jsem se, jestli na zvířata nezapomněla. Prej ne, a dokonce jim i přidávala, a ty chudinky hladové se na to vždy tak vrhly, že jí to bylo líto a chtěla dát ještě, když jim tak chutnalo, ale už se bála, aby se nepřejedli a nebylo jim zle... no vrtalo mi to hlavou a chtěla jsem, ať mi mamka ukáže, co jim to vlastně dala. Máma mne odvedla do kuchyně a bezelstně ukázala na - snídaňové cereálie Nesquik s obrázkem zajíce, co stály vedle na lince. Ona je ze staré školy, snídá buchtu s čajem a zajíc na obalu krabice jí prostě připadal jako krmení pro zvířata a obsah taky. No, nedivím se, že potkanům tak šmakovalo...
Předchozí