Přidat odpověď
Pam-pelo, možná bych uvažovala nad tím, jeslti to nesouvisí s totální devastací tuzemského cukrovarnictví, což tu cukr činí podstatně nedostupnější a dražší. Dovážíme cukr, ač kdysi cukrová velmoc. Cukrovka se tu furt pěstuje, ale míň, a dokonce jsem četla (ale to nevím, zda je pravda), že se cukrovka pak vozí na zpracování do zahraničí, což by bylo na palici. Kukuřičné a jiné sirupy vyjdou na výrobu logicky levněji, jelikož se vynechává ten poslední proces ke krystalizaci cukru (teď pomíjím, že jde o jiný sacharid, chápeš, co myslím, jen technologicky). Možná by mohlo být zajímavé využívat sacharosový sirup z řepy. Že by se tu taky vynechával ten technologicky náročný poslední krok, když se pak ta sacharosa stejně rozpouští. Nevím. Mám dojem, že v Rusku to kdysi zkoušeli s mrkvovým sirupem (ten je taky sacharosový, jako řepný), ale nějak se to nevyplácelo.
Předchozí