Babička - moje mamka - nás včera obdarovala dvěma krabicemi cukroví... nečekaně to dovezla dětem na vánoční divadlo - abych to nestačila zkorigovat. Snaží se nás obdarovat každý rok, dřív jsem byla i ráda, protože s miminy jsem nepekla, ale teď už pečem - mírně - sami a tohle se snažím (marně) už omezovat na minimum. Je hodná, je to hezky nazdobené... ale... už loni bylo nějaké divné, a letos je vyloženě hnusné. S manželem jsme to po testovacím vzorku svorně vyplivali.
Navíc polovička je s přísadou, na kterou jsou děti alergické. Je to diskuse furt dokola, začínám pochybovat, že to pochopí.
Podařilo se mi vysondovat, že to pekla z Hery, kterou měla zmraženou z dob, kdy byla na Velikonoce v akci. Nezmínila sice letopočet
ale to už je asi jedno.
Co s tím?
Nechci aby byla uražená na Vánoce, ale diskuse oklikou je k ničemu.
- jak se nám to líbí, jak chutná x díky,ale nebyly jsme domluvené, půlku děti nesmí, bla bla
/už se začíná urážet/
- je to hlavně pro děti x nesnědí toho tolik, polovičku nesměj (v reálu: bojím se jim dát i ten zbytek)
- ať si dáme my x my s manželem cukroví skoro nejíme
- ať to dáme návštěvám x máme vlastní, děti se chtějí pochlubit, navíc by mohly sníst něco, co nesmějí (v reálu: tohle se fakt nedá nabídnout)
- všem to chutná, takové nemáme x jo tak hezky a zajímavě nazdobené nemáme, a z čeho pak to pekla, není tam taky alergen... tím zjištěno
Navíc až k nim přijedeme, bude nutit to děti jíst u nich