Kudlo,
já se na to dívám trochu jinak zřejmě z toho důvodu, že, jak jsem psala, jsem se na tom pečení podílela a vím, jaká je to piplačka, že kromě nekvalitních surovin se použily i některé kvalitní (například ořechy), energie taky není zadarmo, prostě podle mě je to zbytečné plýtvání. Já se na to cukroví těšila, a když jsem ho hotové ochutnala, bylo mi do pláče.
Mluvily jsme pak se sestrou o tom, jestli mamince dát zpětnou vazbu (ne hned na Vánoce, samozřejmě, ale později), pak jsme se dohodly, že ji spíš přemluvíme, aby další rok nepekla.
Když tak o tom uvažuju, chtěla mít jako stařenka s dětmi takový vztah, že bych tu zpětnou vazbu unesla.
Ale nevím, jestli to dokážu.
Letos budeme mít poprvé barevně sladěný vánoční stromeček, koupila jsem úplně novou sadu nádherných ozdob a chystám to jako překvapení. Tak úplně jsem to nevydržela a dceři řekla, že letos bude změna ve vánoční výzdobě. A ona na to: "Jé, to jsem ráda, doufám, že to bude spočívat v tom, že už nás nebudeš nutit na stromek věšet ty hnusné opelichané řetězy." To si dovolila dost, kritizovat mé řetězy, přece je nevyhodím jen proto, že za dvacet let trošku vypelichaly!