Přidat odpověď
Cimbur, zamlada jsem snášela odběry dobře, vůbec jsem necítila žádný vliv - volno jsem si brala jen pokud to nějak nekomplikovalo situaci v práci, a když to šlo, tak jsem ho právě využila na svoji činnost - nepotřebovala jsem odpočívat. Akorát při obou těhotenstvích, kdy jsme dala krev aniž bych si jich byla vědoma (pár týdnů), mi bylo strašně blbě. Podruhé jsem hned věděla, o co jde.
Ale teď k stáru (51, a poslední cca dva roky to tak je) bývám unavená a je mi trochu nevolno. Přejde to do druhého dne.
V den odběru bys neměla trénovat (ani večer před nic intenzivního), další dny již se dá, ale odběr je znát na výkonnosti. Něco se dočteš na behej.com v příslušném vlákně, kdyžtak tam koukni... (někteří běhají pořád).
Co je jisté je, že je to individuální, a jde opravdu i o tu přípravu jak již tu psáno.
V práci v současné době za mne nikdo nic dělat nemusí, když tam nejsem, vše na mě počká nebo udělám předem (stejně jako dovolené), takže to nikomu nevadí. Ale to je podle charakteru zaměstnání, a samozřejmě povaze kolegyň a kolegů.
Pokud tě manžel předem varoval, je docela možné, že tvoje nepohoda je (i) dílem sugesce.
Předchozí