Kudlo,
souzním s tebou.
Jo, je třeba vést děti I ke kultuře projevu.
Leč kultura projevu bez obsahu je jaksi na prd. Formálně precizně neříct nic není zrovna mou metou. Jistěže je ideálem dílko s obsahem i formou, ale spíš přimhouřím oči nad nedostatky formy než nad nedostatkem obsahu.
Pokud jde o konkrétně tenhle dopis, pokud jsem pochopila, to dítě ho neposlalo. Předpokládám, že matka ho vyvěsila na facebook pro pobavení svých známých - jako zprostředkování zábavného momentu, ne jako dokonalé dílo (ale nevím). Je to jasně spontánní dopis a jako takový má svůj půvab
Na tu metu dokonalosti narážím docela často - podle mě je vedení k dobré formě důležité, ale zase vocamcaď pocamcaď, příliš silným požadavkem na dokonalost lze důkladně zabít například tvořivost. A někdy mi lidi připadají se svými nároky trochu padlí na hlavu, v různých amatérských činnostech je to ubíjející, napadá mě třeba amatérské divadlo - ano, čekáme jistou úroveň, ale jaksi víme, že dotyční nejsou herci z Národního, přesto znám lidi, kteří jsou schopní takovéto představení neuvěřitelně sepsout právě díky přemrštěné představě o nutné úrovni...