| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jiná rasa, jiné etnikum

Ráda bych se zeptala, kolik roků mají děti Vašich spokojených známých. Zažila jsem ve své blízkosti dva případy pěstounské péče (myslela jsem dosud,že k adopci se romské děti nadávají)romských dětí a ani jeden nedopadl dobře - tedy podle představ pisatele předchozího příspěvku. Byla jsem také takový "výchovný optimista", ale po těchto zážitcích už jím nejsem. Ten jeden případ byla paní, která si ke svému dítěti vzala 4 romská děvčata. Neměla původně v úmyslu si jich brát tolik, ale postupně se v domovech nacházely sestry již osvojeného dítěte a ona chtěla rodinu dát dohromady. Tyto dívky (dnes mezi 20 - 30 lety) již mají každá 3 - 4 děti, o které se vesměs nestarají, buď o ně pečuje jejich "babička" tedy ta původní pěstounka a nebo jsou v ústavech. Děvčata pijí, fetují atd. A přitom se ta paní o ně starala velice dobře a dívky se i dobře učily - až na jednu, u které bylo menší nadání. Její vl. syn je naprosto spořádaný člověk s fungující rodinou a vychovávala je společně a pokud mohu usoudit, tak i stejně. Ale v pubertě je to začalo táhnout k vlastnímu etniku a svouji inteligenci a získané vědomosti využily bohužel ke kriminálním deliktům.....
Druhý případ byl v době, kdy jsem jště učila před 15 lety na vesnici na Moravě, kde paní měla krásnou a úžasně vychovanou dívenku - opět romského původu. Pravda, chodila do ZvlŠ, ale každý nemá nadání na studium. I tak se mohla - pokud by sama chtěla - třeba vyučit žít "spořádaně". Bohužel jí bylo 12 let, kdy se v ní probudily hormony a ONA začala sexualně obtěžovat své spolužáky, kteří ve 12 letech ještě asi nebyli tak vyspělí, jako ona, tudíž byli spíše zvědaví a překvapení. Žádné domluvy nepomohly a její "maminka" mi v slzách líčila, že ji nezvládla a musela ji vrátit do ústavní výchovy. Tak nevím, ale i když se nepovažuji za rasistu, adopci romského dítěte bych si asi hodně rozmýšlela.
A mimochodem:pokud vyjdeme z definice rasizmu, potom u nás je velice silný rasizmus podporovaný i státem. Rasizmus je totiž to, když se s nějakou osobou zachází odlišně jen proto, že je jiné barvy pleti (nebo-li zjednodušeně rasy). A to u nás je, jelikož žádná jiná skupina obyvatel není tak zvýhodňována, jako Romové!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.