Přidat odpověď
Osobní zkušenost -po shlédnutí dokumentu BBC (na ČT 2) který se v podstatě zabýval touto problematikou a který vědecky, na základě rozboru krve etc. zkoumal zdr. stav testovanych osob jsem vyzkousela schema 1:1 -tedy jeden den jim vse a dalsi den jen jedno jidlo (libovolne, tak aby cinilo cca 25% denniho příjmu potravy) a výsledek předčil me očekávání. Nejen ze jsem zhubla, ale po dobu dodrzovani teto metody se u mne dostavil obrovský přísun energie v postni dny, bylo mi fyzicky i psychicky vyborne a v podstate jsem se na každý postni den vylozene těšila.
Na schema 5:2 (tedy 5dni jis, 2 dny se postis) jsem neměla odvahu, 2dny skoro bez jidla za sebou mi připadaly příliš dlouhe. 1den s jedním jídlem lze vydrzet naprosto nez problémů, kdyz vi, ze se druhy den opet nají...
Dle dokumentu a výzkumu se při tomto stravování nejen podaří zhubnout, ale dochazi zejména k aktivaci vsech mozkových center, snizuje se tak velmi významne riziko civilizacnich chorob typu Alzheimer, cukrovky, VTK, etc.
Jedinou nevýhodu vidim v tom, ze aby byli změny zdr. stavu trvale, je třeba tyto stravovaci zmeny přijmout za životní styl ....
Předchozí