| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

To se děje pořád. Volá mi mamka (léčí se na onkologii) a sděluje, že byla na krev, měla čehosi málo, tak jí cosi píchli, a že to bude dobré. Ptám se, čeho jsi měla málo, co ti píchli? No neví. Tak se příště ptala, prý málo bílých krvinek. Něco jsem o tom přečetla a uvědomila si, že vlastně chemo likviduje leukocyty, tedy imunitní buňky, tedy to, co tělo potřebuje, aby se s nemocí (včetně rakoviny) vyrovnalo samo. No budiž, tak dejme tomu, že každé tělo to samo nezvládne, tak mu pomůžeme i za tuto cenu. Ale dočetal jsem se, že leukocyty klesají pod kritickou mez vždy 10-20 dní po chemoterapii a že v tu dobu je extrémně nebezpečné být vystaven nějaké infekci, a v případě sebemenšího náznaku oslabení má člověk naklusat k lékaři a raději i preventivně brát ATB. No ptala jsem se jí, jestli ji na onkologii poučili, aby na to dala pozor, a prý ne. Ale prý si sestra po pátém cyklu (!) vzpomněla, že jí vlastně asi zapomněla říct, že má pár dní po terapii hodně pít, aby se toxiny snáze vyloučily z těla... tolik k informování českého pacienta.

Taky to bylo pěkně vidět ve filmu Pět zrození, "Něco vám nakapeme, abychom tomu trochu pomohli...."

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.