Spirálo,
já jsem především vyřadila lepek, ten byl to, co mi vadilo nejvíc. Když nemám lepek, tak můžu spoustu věcí pokud to nepřeháním - třeba jahody pokud jsou mražené a rozmražené v mikrovlnce (vlastně tak trochu povařené
) Z ořechů nemůžu vlašské, zbytek ano. Pivo můžu jen jedno (tam je ta blbá kombinace lepek, procesované + alkohol - alkohol vadí proto ,že zastavuje odbourávání histaminu - takže pivo je blbé třemi různými způsoby). Nejím tuňáky, plesnivé a zrající sýry, různé nakládané a konzervované věci a ten lepek.
Mám štěstí v tom, že u mě se to projevuje až od určité hladiny histaminu - tj. můžu si vyhodit z kopýtka, ale jen trochu... nemůžu si dát pivo, nivu a čerstvé jahody během jednoho večera... ale můžu si občas dát to pivo nebo ty jahody - možná i tu nivu (nejím jí, nechutná mi) - pokud dodržuju bezlepku.