Přidat odpověď
Já nechápu, proč mají "ateisti" potřebu neustále očerňovat věřící, napadat je, vysvětlovat,. že víra je tmářství a blbost... Nevím, čím v dnešní době komu zdejší křesťané škodí, že pořád leží někomu v žaludku. Tvrdí, že je tu plno náboženských fanatiků, já ale vidím mnohem víc protináboženských fanatiků. Odvolávají se na středověk, který by byl stejný (možná horší) bez křesťanství. To, že někdo páchal zločiny a tvrdil, že to dělá pro víru, neznamená, že bez křesťanství by byl lepší. Jen by ty zločiny páchal třeba pro moc, pro prachy, protože byl úchyl. Já mám ve svém okolí dost tolerantních křesťanů, neznám nikoho, kdo by se nevěřícím vysmíval, ale znám dost nevěřících, co se posmívají a nadávají věřícím.
Takže za mě- bohužel od nás emigrovala spousta inteligentních protestantů po Bílé Hoře, po založení republiky byli klerikáni vysmíváni a podpora věřících tady ze strany státu rozhodně nebyla a po II. SV to šlo do háje úplně, takže tady těch mírumilovných křesťanů je málo. Zato by je nejraději vymýtili ateisté, kteří tvrdí, že jsou mírumilovní.
Předchozí