| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

nordico, ona eudo asi nezná základní poučku z dob komunismu
"za komunismu si byli všichni rovni, jen někteří si byli rovnější"

mně tedy bylo v době revoluce 17náct takže těch "osobních" zážitků až tolik nemám, sic od rodičů a prarodičů vím dost, ale osobně pamatuju:

- jak občas nebyl k dostání toaleťák
- jak nebyly k dostání vložky
- maso "přivezli" jednou týdně, byla na to samozřejmě fronta, důchodci tam stáli už od rána, lepší kousky se daly sehnat jen "pod pultem"
- ostatně význam termínu "podpultový" už asi pozdější generace znát nebudou

- jak nebyly k dostání pomeranče, mandarinky či banány - jako dítě jsem myslela že je to sezónní výhradně vánoční ovoce. U nás ve městě tedy nebyly k dostání ani o těch vánocích, vozila jsem se sourozencům ze školy Brna kde je měli občas na ovocňáku a fronta na to byla přes dvě ulice a koupit šlo jen limitované množství, když chtěl někdo koupit musel si tu frontu vystát znovu .

- jak mně přišel "dobrý spoluobčan" v kempu upozornit ať si toho Kryla nepouštím tak nahlas

To mi jednou děti nebudou snad ani věřit tyhlety zážitky.

P.S. ohledně toho vzdělání - jo studovat vážně nemohl každý, i když těsně před revolucí bych řekla to už bylo uvolněnější.

Ale občas někdo i vystudoval, ale je otázka zda mu to k něčemu bylo. Třeba jeden můj příbuzný, nesmírně chytrý a vzdělaný člověk, s dvěma VŠ, dělal léta jakési podřadné práce v chemičce. Technický inovativní typ, nesmírné plýtvání talentem řekla bych já. A to nebyl žádný disident. Jen to neměl dobrý "se stranou". Jo jo, vzdělání mu ještě nějakým omylem umožnili, ale potom ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.