Jahalo,
já právě díky specifičnosti druhého stupně základky mám téměř všechny spolužáky ze ZŠ vysokoškoláky (skoro všichni gympláci), VŠ právě nemají jen ti, co šli na průmky, a tam šli spolužáci s trojkami (u nás ve třídě dvě až tři trojky byl dost velký propadák, přičemž doma se učili právě tak ti, co měli ty trojky...a nikdo ji neměl z matiky).
Z mé původní ZŠ ani nevím, kolik šlo na gympl, ale někteří ano, třeba s jednou jsem se na tom gymplu zase potkala
, ti tu VŠ v plánu určitě měli, i když ne všichni ji udělali. Z průmyslovek se na VŠ od nás nechodilo, možná proto, že v UL byl jen peďák a životní prostředí, na což se jde z průmky špatně, dopravka v Děčíně tehdy nebyla, a do Prahy už to bylo pro většinu daleko. Vlastně si myslím, že to byl jeden z hlavních důvodů, proč šli mnozí na jinou střední školu než gympl, že prostě nechtěli na tu VŠ dojíždět. Z obou základek většina zůstala v UL, případně se tam po VŠ vrátila. Gympláci téměř všichni přesídlili do Prahy nebo do Brna, podle toho, kam šli na VŠ.