Přidat odpověď
del jsi učitelka, myslím si, že dobrá a tvá slova mají u mne váhu. navíc já neznám celý "příběh" Maargit a její dcerky (jak jsem psala, i když v jiném příspěvku, reaguji na to, jaké tu probíhají příspěvky vůči ní a jak ona na ně reaguje)
já zkušenost učitelky nemám. nicméně z některých příspěvků Maargit na mne dýchá, že je orientovaná hodně na výkon, že chce po dcerce věci, na které její dítě (i nebo hlavně v kombinaci s tou učitelkou) nemá. a není ochotná dceři ubrat, zareagovat na její potřeby.. já si myslím, že dcerka přetěžovaná je, že by potřebovala něco jiného než další kroužky (byt je možná chce dělat), aby zvládala a měla síly především na školu (kterou dle Maargit 3 psycholožky doporučily neměnit). Aby měla sílu zvládnout školu, tak podle mne potřebuje všude jinde ubrat, ulevit, víc klidu, volnosti a trpělivosti..
Jsem také matka a mám dvě děti - dva prvnáky současně. Jasně vidím, jak jedno dítě naprosto excelentně zvládá, úkoly rychle, správně, ve škole je velice úspěšný, škola ho baví. Druhé dítě (také úspěšné ve srovnání s řadou spolužáků, tj. nikoli outsidry třídy) a je toho na něj moc. A stejně tak si myslím, že je toho moc na Maargitinu dcerku.
Předchozí