Přidat odpověď
Jedna svačina - krabička s jogurtem, ovesnými nebo jinými vločkami a trochou ovoce, někdy navrch semínka, oříšky. Druhá svačina např. 2-3 plátky knäckebrotu + 2 plátky sýra nebo plátek šunky + kus syrové zeleniny.
Oběd: krabička něčeho, co se dá jíst i studené, pokud není kde ohřát. Základem je mít sacharidy + bílkoviny + trochu kvalitního tuku a hodně zeleniny, ale to asi znáš. Moje oblíbené kombinace jsou v různých obměnách těstoviny (třeba žitné)/rýže (nejlépe celozrnná)/jáhly/pohanka + maso/tofu/vejce/sýr + jakákoliv zelenina, občas luštěniny. Většinou zeleninu lehce podusím na oleji a cibulce a poté přidám uvařenou přílohu nebo dusím společně + lze zasypat sýrem, přidat semínka atd. A k tomu vždy trochu syrové zeleniny. Anebo lze smíchat vše zastudena jako salát, přidat zálivku z oleje a octa nebo jogurtu, bylinky... Moje oblíbená rychlovka je taky nakrájená mozzarella (light a ne úplně celá) s rajčetem, olivovým olejem, vinným octem a bazalkou, k tomu pečivo. Nebo těstoviny s tuňákem a vajíčkem - uvařit vejce, smíchat s plechovkou tuňáka, osolit, opepřit zamíchat do uvařených těstovin. Já nosím do práce denně dvě až tři krabičky + svačinu v ubrousku + ještě zabalenou půlku snídaně, co nestíhám doma dojíst.
Předchozí