Přidat odpověď
Jsem ve FB skupině Pomalý hrnec a zdravé vaření. Je tam spousta rad, receptů, fotek, diskuzí ohledně typů pomalých hrnců atd. Četla jsem tam, že pouze pomalý hrnec je lepší než multifunkční, byť se nabízí opak. U dražších pomalých hrnců jsou nádoby, které se dají dát na sporák i do trouby, v podstatě se od těch levných liší jen tou nádobou a případně časovým spínačem. Takže asi bych si koupila kvalitní pomalý hrnec. Zrovna v neděli budu pomalit vepřový vrabce. Do zlatova na kousku sádla osmahnu cibuli (to dělám v kastrůlku na sporáku), promíchám v pomaláči s masem, ani nepodlívám vodou a toť v podstatě vše, ono to udělá trochu pečený povrch i v tomto levném pomaláči, to maso je něco mezi vařeným a pečeným, nám to takto chutná a není to tak mastný, jako klasický vrabci z trouby. V PH dělám tak jednou týdně. Výborný jsou z toho koule z mletýho masa, buď je hotový nahážu do omáčky (koprovka, rajská, okurková), nebo tvaruju šišky, na ty přidám osmahlou cibulku a pomalím čevabčiči, taky to udělá lehce opečený povrch. Mletý používám pomletý vepřový plecko. Zatím stále taky experimentuju a chodím pro rady na FB.
Předchozí