| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Šuplíku,

mám rozšiřující studium pro 1. stupeň, což momentálně na učení na prvním stupni nestačí. V téhle formě to právě moc lidí nemá, většina co šla na první stupeň z druhého, tak má toho magistra z učitelství pro SŠ nebo ZŠ. Ti, co mají jako já to ped. minimum, tak spíš končí na tom druhém stupni.

Já k tomu mám ještě i specku, ale zase jen rozšiřující, což znamenalo, že jsem mohla učit i na ZŠ praktické, na speciálních základních a středních šklách, což zase stále můžu, ale zase ne na tom prvním stupni, protože toto studium samo o sobě nedává kvalifikaci, ale jen ji rozšiřuje na ty speciální školy z toho základu, který máš. Pro mě v tuto chvíli jen na střední a 2. stupeň základní.

Prostě první stupeň a mateřinka jsou momentálně něco hodně extra. Jo a třeba mě překvapilo, že když jsem chtěla jít na ten obor po maturitě, dělaly se talentovky z HV, VV a TV, což mi dávalo sice minimální, ale pořád nějakou šanci. Nyní se dělají talentovky jen z HV.

Ale došlo mi, že bych nemusela dělat to učitelství pro 1. stupeň, že by fakt stačilo udělat si třeba jednooborovou matiku pro ZŠ, což bych snad ještě zvládla intelektuálně, ale pořád to musí být to pětileté studium, protože i kdybych se teď přihlásila a chtěli mi uznat nějaké předměty z ped. minima, jakože to na těchto "plnohodnotných" oborech dělají neradi, tak už uběhla moc dlouhá doba...většinou se uznává jen 2 roky zpětně. Takže prostě 5 let ježdění do školy, zkoušek, další bakalářka a diplomka....a ještě platit řádově desetitisíce každý semestr....na to prostě nemám ani morálně, ani finančně, ani časově....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.