Přidat odpověď
No, je to dost zavádějící, třeba rohlíky byly pokud si pamatuju, v běžných sámoškách taky gumáky. Sortiment byl za socíku mnohem menší, dnes si člověk může vybrat, snad i tu kvalitu najde. A co se aditiv a konzervantů týče, tam vidím spíš negativní vliv "technologického pokroku".
Teprve poměrně nedávno se víc lidí začalo zajímat o to, co vlastně jedí a nejen o cenu. Jinde v Evropě tento trend nejspíš začal dřív. Dokud nám spotřebitelům půjde hlavně o to mít plný nákupní vozík věcí v akci za co nejnižší cenu, bez ohledu na kvalitu, lepší to asi nebude. A podle mě je jen málo lidí tak chudých, aby muselo jíst levné jídlo pochyné kvality. Často stačí myslet u nákupů a vaření a nebýt líný. Vím o čem mluvím, kdybych nebyla chaot a byla bych schopná opravdu nakupovat podle sestaveného jídelníčku, ušetřila bych dost. Snad se k tomu dokopu.
Předchozí