Přidat odpověď
Ahoj, to je mi líto. Ale neměj obavy, není to až takový problém, jak jsem se ze začátku děsila.
V Brně v každém Sklizenu objednávají bezlepkové pečivo - rohlíky a chleba. Je to drahé, malý chleba kolem 60,-Kč a rohlíky balené po dvou, balení 22,-Kč. Takže lepší je nejíst moc pečiva, stejně není zdravé. Péct jsem chleba zkoušela, ale nikdy to nebylo dobré, takže jsem pokusy vzdala.
Vačit se dá vše, na co jsi zvyklá - jen kup bezlepkovou směs (Jizerka, Schar, v Tescu od Dove Farm) na sladké pečivo apod. a bezlepkovou strouhanku (kukuřičnou). Sladké se mi daří péct celkem bez úrazů, takže peču i to, jediný problém je trochu kynuté, strašně se to patle.
Jíst můžeš spoustu věcí, brambory, rýži, pohanku, jáhly, jakékoli luštěniny, ovoce a zeleninu, maso.
Jen s jídly v restauracích a jídelnách bývá problém, kolikrát nedohlédnou, co může být problém. Nedochází jim, že mouka je i ve strouhance, jíšce apod.
Dneska je už ale nabídka daleko lepší než kdysi a každý supermarket má pár základních věcí bezlepkových a je spousta přirozeně bezlepkových potravin, které objevíš...
Předchozí