Tedy týká se to prvního ročníku 1. LF v Praze, jak uvádí stupidní článek na aktualne.cz, který přejaly i další servery včetně Medical Tribune. Kromě kvalit autorky článek ukazuje na mužský šovinismus v medicíně (Inu nedivme se po tom, co v roce 2009 předvedl svými výroky sám Kubek.) Doslova autorka hovoří o přesile, což ve mě evokuje přestavu dívčí války na poli medicínském - fyzicky zdatní kolegové nás umlátí majzlíky a kladívky, aby byla znovu nastolena rovnováha.
Diskuzi na Aktuálně se nedivím, i když mě uráží názor, že dívka by si na příjmačkách neporadila s aplikovaným příkladem. Ale překvapují mě výroky kolegů na odborném serveru. Feminizace zdravotnictví prý vede k destrukci zdravotnictví, stejně tak už způsobila destrukci školství. Tedy za vším hledej ženu...
Nedochází tu nikomu, že obory, které ztrácejí ohodnocení a prestiž, prostě muži nevyhledávají? Bylo by zajímavé, kdybychom jednoho dne všechny do jedné zůstaly "doma u plotny". Podělalo by se všechno, úplně všechno, ani vlaky by nevyjely!