Mám moka konvičku a kávu kupuju mletou. Různou dle nabídky v konkrétním obchodě a stavu peněženky
. Výhledově by se mi líbil pressovač i s mletím kávy. K příštím kulatinám asi (už brzo
).
Turek údajně není tak špatná varianta pití kávy, ale musí se umět připravit, někde jsem tu přípravu četla, dobu louhování, teplotu vody, správná hrubost namletí atd.
Rozpustná je pro mě taková káva nekáva. Mám ji doma taky, jednak pro návštěvy, které ji vyžadují, a třeba když spěchám a vím, že si kafe nevychutnám, ale potřebuji trošku nakopnout, tak si uvařím malý hrňoulek rozpustné a vysrknu ji. Ale chutná mi jen prvních pár hrnečků po otevření, když ještě voní. Jak to vyčuchne, tak je to děs. A to kupuju v rámci rozpustné kávy ty lepší, některé levnější vyloženě smrdí a s kafem mají společného hodně málo. To radši Caro.