Přidat odpověď
Českej turek nebo rozpustný je pro mě volba mezi oprátkou a šibenicí. Piju kávu z džezvy, tj. technicky tureckou (který Turci říkaj arabská), našel jsem jakžtakž chuťově vyhovující sortu kávy (pozor: neřídí se to cenou ani značkovostí); dřív jsem si vozíval kafe z Balkánu, kde se dá pro dobrý kafe prostě kdekoli zajít do mistní sámošky. Holt mi máme zase dobrý pivo.
Český espresso taky nebejvá nic moc, i když se to oproti počátkům trochu zlepšilo (na extra drahý podniky nemám, tam situaci neznám). S tím se nic nenadělá, časem to bude ještě o něco lepší. Kvalitní to holt bude na jih od Alp, kde je ta kultura delší a vychutnání kafe kvůli jeho chuti je rozšířenější, u nás se zkrátka pije mnohem víc kvůli tomu, aby člověk do sebe dostal kofein. Zas máme dobrý točený pivo.
Předchozí