To máš sice pravdu, ale pak se sejdeš s opačným případem, kdy jsem zařizovala klientům hypotéku, přišel interní odhadce od banky a ptal se nás na kupní cenu a další podrobnosti a ptal se, proč si teda rovnou nezačali vyřizovat hypo s doplňkovým úvěrem na rekonstrukci. A já na to, že jsme řešili pokrytí kupní ceny a vzhledem k možnostem klienta jsme byli rádi když vyšla 85% hypo ( on se těsně předtím rozvedl, měl sice vypořádání, ale ještě nebyl vyvázán z úvěru ze st. spoření).
No a odhadce na to, že pak bude muset hledat jiné zdroje, protože do téhle hrůzy by se přece nenastěhoval. A my s klientem na to, že to přesně ráčí udělat, nastěhovat se a postupně si to předělávat.
Bylo mi hanba za toho debila odhadce.
A pak jsem ještě vyzvedávala energetickej průkaz a to stejný, paní inženýrka říkala, že vyšlo Géčko, ale v takový hrůze stejně nikdo bez rekonstrukce bydlet nebude.
Jen pro vyjasnění - nebyla to chýše jedová, barák v menší obci s cenou něco přes milión.
A klient postavil a nechal bývalce nemovitost v A++ energ. třídě.
Přesto byl rád za tu "chýši" v géčku a věřím, že si ji brzy předělá k obrazu svému.