| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Emo, opět s Tebou budu polemizovat - Ty v Skandinávii ještě žiješ, já se vrátila, ale protože se mi tam narodilo před 30 lety dítě, myslím, že zadání diskuze docela splńuji. V rodině z manželovy strany bylo dost dětí, takže jejich vývoj vlastně sleduji dodnes plus s dětmi/mládeží z té země částečně pracuji, takže jich potkávám několik stovek každý rok. Před těmi 30 lety na mne manželova rodina tlačila, abych dala syna v jeho 6 ! měsících do jeslí - tehdy to byl naprostý standard. Argument zněl: dítě přece potřebuje společnost ~o~ Mé kamarádky se podivovaly, že nechvátám se "realizovat". Ustála jsem to, syn šel do školky ve 3 letech na půl dne, ve 4 letech na celý den. Dnes už jsou v té zemi měkčí pravidla, ale na těch dětech prostě vidím, že prošly od útlého věku stádními institucemi. Jsou neempatické, necitlivé, uřvané, rozcapené, bezohledné, sobecké _čest výjimkám. Rodinné vztahy - jak popisuješ docela přesně - ale v mých očích negativně rozvolněné, lhostejné. Vůbec tím nemyslím, že rodiče mají děti obskakovat do 20 a kupovat jim byty a auta, ale za extrém považuji postoj: nojo, tak si v 16 klidně jdi bydlet s klukem na hromádku, je to Tvoje věc, my se nevměšujeme. Nejsou tam žádné vřelé rodinné vztahy, každý si jede sám pro sebe a v případě problémů typický postoj: to je jeho/její věc. Lidé jsou různí, někomu se tento model může zamlouvat, pro mne je ztělesněním toho, jako by to fungovat nemělo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.