Je to z roku 2014
OSN ve své zprávě uvádí, že militantní islamistická skupina Isis nařídila všem ženám a dívkám ve městě Mosul, v severním Iráku, aby podstoupily obřízku ženských pohlavních orgánů.
Úřednice OSN Jacqueline Badcocková pro BBC uvedla, že byl v Mosulu vydán náboženský edikt, kterému se mají podrobit všechny ženy ve věku 11 až 46 let. Tento bezprecedentní dekret vydalo vedení města, jež se nyní nachází v rukách islamistů. Tento čin ve světě vyvolal vážné znepokojení.
Balkán, únor 2015
"Nechtěla jsem nosit hidžáb, a tak manžel přišel s jiným požadavkem. Chtěl mi odstranit klitoris, což byl více jeho výmysl, než nutnost pro manželku vahábita. Život mám již teď uplně zničený," říká bývalá manželka vahábita za Sandžaku.
Informace o obřezávání žen potvrzují i lékaři v Novém Pazaru, kteří museli intervenovat v případě ženy, které se manžel pokusil násilně odstranit klitoris, kvůli čemuž málem vykrvácela. Nešťastná žena byla převezena na soukromou kliniku v Bělehradě, kde jí zachránili život, píše chorvatský Večernji list.
6. únor je mezinárodním dnem nulové tolerance k ženské obřízce, kdyby byla tak skvělá, zdraví prospěšná a ženy ji vítaly, tak by asi zakázána nebyla.
"Je třeba osvěty a také toho oblíbeného multikulturalismu (aby holky viděly, že pipka jde kulturně povznést ve sterilním prostředí
" - tohle jsem nepochopila.