Já jsem naopak pro povinnou jedenáctiletou docházku a zrušení devátých tříd. Zato bych ale opět zavedla omluvenky jen od lékaře a rodinné důvody jen tři dny za pololetí maximálně, aby si někdo z povinné docházky opět nedělal holubník jako je to teď.
Také bych zakázala šoupání dětmi ze školy na školu jako z nábytkem, aby rodiče zakryly, že je v rodině s dětmi něco v nepořádku. Dejme tomu bych dovolila ZŠ změnit dvakrát a dál už ani mrně.
Povinný poslední ročník školky mi připadá jako rozumné řešení pro všechny děti. Nikomu ještě neuškodilo si 4 hodiny denně hrát se svými vrstevníky.
Dál bych znovu obnovila 2-leté učební obory typu "pomocník zedníka" zaměřené hlavně na praxi, kde by se mohli vyučit i velmi slabí žáci a získat alespoň nějaké pracovní návyky.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.