Přidat odpověď
Aky, vy jste demagog. Když nevíte, vymyslíte si dotace zahrádkářům pěstujícím hrášek, teď peníze soukromým chovatelům králíků - králíky máme, krmíme senem z vlastní louky, které obracím, shrnuji, uklízím ručně. Obilí mám od zemědělce, vypěstované tady na okolních polích. Prostě biokvalita - kde se mám hlásit o příspěvek?
Problém s GMO - tady jsem trochu na vážkách, nevím, co to může přinést do budoucna.
Např. firma Monsanto:
Dnes patří k hlavním artiklům firmy herbicidy (např. Roundup) a geneticky modifikované organismy (GMO), např. kukuřice, sója, řepka olejka, bavlník.
Přibližně od přelomu století začalo Monsanto rozvíjet smluvní politiku s menšími rolníky. Ti od ní kupují herbicidy (většinou Roundup) a vůči němu odolnou odrůdu dané plodiny. Vydatné postřiky herbicidů na daném území efektivně ničí vše kromě geneticky modifikované plodiny. Monsanto má s rolníky smluvně zajištěna vlastnická práva na semena, která tito zemědělci vypěstují.[5] Genetická modifikace plodin od Monsanto je navržena tak, aby tyto plodiny měly jen sterilní semena a rolníci je nemohli použít k přesročnímu osevu[zdroj?]. V březnu 2006 konvence OSN o biologické rozmanitosti toto tzv. „sebevražedné osivo“ (angl. terminal seed) odmítla.[1][6] V roce 2008 byl zrealizován "apokalyptický" projekt nazvaný Svalbardský globální semínkový trezor. Skládá se z rozsáhlé zástavby, izolované z venčí, zkonstruované 130 metrů pod Špicberskými ostrovy, pod souostrovím Svalbard, na norském území v Arktickém oceánu.[4]
Sponzoring[editovat | editovat zdroj]
Monsanto pravidelně přispívá velkými částkami na kandidatury politiků ve Spojených státech. Mimo svět politiky sponzorovala Monsanto stavbu několika atrakcí v zábavních parcích Disneyland a Tomorrowland.[zdroj?]
(Opsáno z Wiki)
Předchozí