no já to mám tak, že se snažím jehňata a telecí nejíst
nevadí mi hovězí a nemusí být bio. Co vím, tak nebio se také chová venku, i když jistá si tím nejsem. Říkám si, že když to zvíře prožije celkem spokojený život na pastvině, pak přijde (to snad) rychlá a co možná bezbolestná smrt na jatkách (vím, že tohle mi nikdo nezaručí) a hovětí (máme menší spotřebu masa) z jednoho kusu dobytka bude jíst naše rodina asi rok, tak problém nemám.
Je mi líto kuřat, nosnic v klecích a i když se o tom nemluví, tak si myslím, že týráním zvířat je možná i týrání dojnic. Trh tlačí na stále vyšší produkci mléka to musí být přeci také šílené, nalité vemeno, snad stále platí, že dojnice nejsou jen uvázané ve svém stání, ale chodí ven - nevím. A mléko konzumují i vegetariáni a pokud jsou dojnice uvázané na jednom místě, tak mi to přijde mnohem hroší život ne toho dobytka chovaného na maso. Stejně tak u nosnic v klecích a ani ty na podestýlce nemohou být zcela spokojené (je to přirozené tolik nosnice na takovém prostoru a v takovém prostředí ?) a to nemluvím o rybách :-()
tj. ráda kupuju hovězí a pak bohužel i to drůbeží. Až mi děti odrostou a bude čas, tak asi přesedláme s manželem na skorovegetariánství a konzumaci biodrůbeže (podmínky v chovu) a hovězího. Snad to zvládneme
Jinak se tak trochu řídím tím co je v Babičce: když to má umřít, ať to umře, ale ať se to netrápí (plus přidávám, ať to prožije spokojený život, což tehdy bylo samozřejmé u drůbeže chované na dvoře) - pak mi to nevadí. Kdyby ta zvířata nebyla "na maso", tak spokojený život vůbec neprožijou.