Přidat odpověď
Lei, doporučuju nic takového nepéci. Tedy pro vás doma klidně, ale ne pro celiaky. Pokud nemáš zajeté návyky na bezlepkové pečení, tak je tím zbytečně ohrožuješ. Nemohla bys použít stejné nádobí, jaké používáš na lepkové (plech se tedy obvykle použít dá, ten se dá zcela umýt, jak je hladký, a bezpečnost zvýšit pečpapírem, ale znamená to opravdu perfektní drhnutí všech potenciálních lepkovýchminipřípečků na vše stranách). ALe věci jako metla, mixér, vařečka, vál...cokoli, co má záhyby a škvíry, nebo je to dřevěné, musí být na bezlepkové pečení při celiakii oddělené nádobí. A nemůžeš třeba pracovat s moukou na stejném stole a je toho prostě plno. Ti celiaci by to stejně nejedli a byla by to pr Tebe zbytečná práce.
Jeslti jim chceš přinést občerstvení, tak vem primárně bezlepkové něco, třeba ovoce. A nekrájej ho na prkénku, kde normálně krájíš pečivo, lepší je vcelku.
Edit: Jinak to pečení z kukuřičné mouky samozřejmě funguje a bublanina je dobrá, jen víc drobivá. Svoje bezlepkové recepty na pečivo mám tady http://www.celorocnikucharka.cz/recipe/all?id=9
Předchozí