Přidat odpověď
Hodně dělám polévky a saláty, jak tady zaznělo, ale dost si připravuji den předem.
Třeba usmažím papačinky, zabalím do potravinové folie a použiju až další den - marmeláda, zmzlina, ovoce....
Tvarohové knedlíčky - 1 kostka tvarohu, 16 dkg krupičky, 6 dkg strouhanky ( nemusí se, ale doplnit krupičkou), 1-2 vejce, 2 lžíce oleje, trochu soli. Podle potřeby mléko nebo další krupička. Vypracuju těsto a buď do něj balím ovoce, ale spíš udělám knedlíčky velké asi jako pingpongový míček, dám je do vrucí vody a od vyplavání vařím 6-8 minut. Mezitím buď rozmixuji jahody se zakysanou smetanou/tvarohem a cukrem a knedlíčky přelévám nebo povařím drobné ovoce s trochou vody, Solamylu cukru a nějakého koření ( skořice, hřebíček...), přeliju a přidám zakysanku nebo vanilkovou zmrzlinu.
Pak využívám bramborové šišky - když máš dopředu uvařené brambory, zase práce na chviličku ( v nouzi použiju i těsto z prášku) - s opraženou strouhankou - k tomu jde přidat orestovaná nebo podušená zelenina, cibulka s trochou anglické nebo uzeným, s tvarohem, s mákem, posypat grankem a přelít máslem...
často vařím jeden den něco "většího, druhý den ohřívám. Děti si klidně dají studené kuřecí maso s chlebem, karbanátky, sekanou, pečenou vepřovou...
Míchaná vajíčka nebo volské oko s novými bramborami
Předchozí