| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

libiku, ale určitě tam není rovnítko, to bych netvrdila - máte to a to, je to z toho a z toho, to by bylo hodně zjednodušené.
Ale zas nejde oddělit psychiku od fyzična a jako mají některé orgány souvislost třeba s jednotlivými obratli, fungují v těle i "energetické" dráhy, které související orgány MOHOU oslabit, nebo naopak. Na tom principu funguje akupresura, akupunktura.

Je to asi dobré v tom, že se pak člověk nezabývá jen technickou záležitostí problému, ale může na tu nemoc pohlídnout v širší souvislosti. A to ho vede k sobě.

A jinak to je přesně to, co píšeš...máme v toho v sobě hrozně moc za celou dobu, co žijeme, aniž bychom si to vůbec uvědomovali...a vůbec není od věci to prostě ze sebe vyklopit, pokud to jde.
Místo, vůně, pasáž v knize, písnička,... - ihned ve zlomku sekundy nás to dokáže vrátit do stavu, ve kterém jsme byli, když jsme to prožívali "poprvé", tam, kde to" vzniklo. Tam, kde se k situaci přidružila nějaká velká emoce...ty pozitivní vítáme, ty negativní se nám moc nelíbí a rádi bychom se jim vyhnuli.
Prožíváme to pořád dokola, taháme to jakoby do přítomnosti...děje se to samo - naskočí chemie a je to, pak to můžeme nechat jen proběhnou, zklidní se to a znova to číhá...a dokáže se to právě projevit i na fyzické stránce - sevřený krk, tlak na hrudi, zdvihnutý žaludek, těžké dýchání.
A někteří lidi takhle pod tlakem žijou roky - nemůžou jíst, polykat, dýchat...asi by byl zázrak, kdyby se to na tom těle dřív nebo později i fyzicky neprojevilo.
Ale těch faktorů je tam mnohem víc, to je jasné, tohle je jen jeden pohled na věc. A zrovna u té autoimunity, tedy jakéhosi sebeničení mi to přijde úplně logické. Jak jsem psala, řešila jsem to u sebe - a jednu jedinou příčinu bych určitě nenašla, byl to celý komplex na sebe navazující.

Ta lidová rčení mají taky něco do sebe - puklo mu srdce žalem, leží mu to na srdci, leží mi v žaludku, dusí mě to, nemůžu to strávit...je jich strašně moc.

Prostě si myslím, že současně s fyzickou léčbou je dobré mrknou i na psychiku...ale současně mrknout i na to, kde žiju, s kým, s jakými lidmi se stýkám, co na mě působí, jaké informace vyhledávám.
Mně se to líbí, že člověk může hodně sám. Nohu si sama neodoperuju, ale s tím ostatním si můžu sama pohrát...sama sobě se věnovat...zkoušet, měnit...prostě obrátím k sobě pozornost, péči atd...kdo jiný by to taky měl udělat? :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.