Přidat odpověď
Sovice, v té knížce píšou...zas teda vščas podotknu, že se s tím ne zcela ztotožňuju, nevím, je to k nějaké úvaze třebas....tu knížku jsem si koupila pro sebe...ale často tam narazím na něco, co mě osloví směrem ke mně.
Artritida - "...většinu se objevuje u osoby, která je tvrdá sama k sobě, jež si nedopřeje právo se zastavit nebo věnovat se tomu, co má ráda, a která má potíže o něco pro sebe požádat.
Má ráda, že jí druzí projevují respekt a uznání, když nesplňují její očekávání, je zklamaná, může mít pocity křivdy a trochu zatrpklosti.
Má kritického ducha.
Navenek takový člověk může vypadat jako klidný, ale uvnitř může prožívat hněv, který si ale velmi vyčítá.
Je dobré přestat v sobě emoce hromadit, ale pustit je ven (jako z tlakového hrnce).
Můžeš se ptát: proč je pro mne tak těžké o něco požádat?
Myslíš si, že když začneš dělat to, co máš ráda, že se staneš egoistkou?
Je pro tebe těžké říkat ne? Je možné kdykoliv říct NE, nechceš -li se pouštět do některých úkolů, ale pokud se do nich pustíš, dělej je s radostí a ne se sebekritikou.
Pokud toho na sebe nakládáš příliš, abys získala uznání od druhých, můžeš si přiznat, že to děláš hlavně pro sebe a ne proto, že tě někdo nutí. Vykonávej své povinnosti v radosti, ale ne v atmosféře sebekritiky."
Předchozí