"Připadá ti v pořádku, že existují profese výhradně obsazované ženami, které jsou mizerně ohodnocené a naproti tomu profese obsazované muži, kam když se vychopí ženská, je to Mandelinka a ty jí podsuneš, že šíří mýtus o nerovnosti pohlaví v práci.
"
A kdo ty pozice "výhradně těmi ženami obsazuje"? Nějaká vyšší moc? Nebo tam ty ženský samy choděj (případně nechoděj)? Co mi má připadat v nepořádku? Že na automechanika nebo elektrikáře choděj převážně kluci? Že ten automechanik je nějak placenej a že má víc než třeba kuchařka ve školní kuchyni? Brání někdo jít klukovi dělat kuchaře a holce automechaničku? Pokud ne, tak absolutně nechápu, proč by mi to mělo vadit.
"Smiř se s tím, že jsou ženské profesní obory a mužské profesní obory, stereotypně obsazované ženami a muži a stereotypně honorované tak, že chlap má víc.
Jsou o tom statistické údaje, je to definováno.
Feminismus není snaha se vychcat ve stoje, ale mmj toto odstranit."
Já nevím, považuju se v tomto za dost velkýho rovnostáře (zda bych se nazvala "feministkou" nevím, přeci jen už je to dost zprofanovaný, ale ve smyslu rovnosti pohlaví určitě jo), ale absolutně netuším, proč bych toto měla odstraňovat a proč by mělo bejt správný, aby třeba kvalifikovanej elektrikář, kterej na výkon svýho povolání potřebuje dost velký znalosti a je jednou nohou furt v kriminále, měl mít stejný prachy jako uklízečka, která nemusí mít odborný znalosti prakticky žádný (nic proti uklízečkám)?