| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ruth, do jesliček chodila nejstarší dcerka, fakt to jinak nešlo, pokud jsem chtěla dodělat školu.
Nebylo východisko, babička si sice chtěla vzít na určitou nezbytnou dobu naplacené volno, ale nesměla.
A já, abych mohla školu dokončit dálkově, musela jsem nastoupit do práce kvůli praxi.
To jsou věci, které už spousta lidí nepamatuje, prostě se muselo, nesmělo, výjimky moc nebyly.
Nešlo to - kult matky a dítěte začal až potom, u nás ve škole bylo těhotenství studentky spíš stigma.

A to ani nemluvím o mém dětství, kdy šla mamka do práce za 6 týdnů...

Ovšem věděla jsem, že další dítě do jeslí už nedám za žádnou cenu.

I já jsem vyrostla v době, kdy se muselo a nemohlo, kdy to pozitivní bylo normální a za nežádoucí se trestalo...taky mě to určitým způsobem poznamenalo...ale já si teď vážím všeho, co MOHU (a nemusím).

Máme jakoby dvoje děti (2x2) s 12ti a patnáctiletým rozdílem...tu první "sadu" jsme vychovávali úplně jinak (dost podle naší výchovy), ale ony se narodily ještě za totáče, oba.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.