když jsme se odstěhovali z města, trpěla jsem nedostatkem normálních obchodů - tady bylo v té době jen pár obchodů s neskutečně drahými potravinami, možnost nakoupit v rámci jednoho obchodu žádná, každý běžný nákup znamenal projít x malých obchůdků (fakt malých, s kočárem jsem neměla šanci)... když jsem spočítala kolik mě stojí nakupovat takhle, zjistila jsem, že je levnější zajet jednou týdně do města do super, hyper a zaplatí se mi i benzín tam a zpět a stejně budu v plusu na financích, o času, nervech a možnostech výběru nemluvě... naučila jsem se nakupovat na týden (když jsem zapomněla koupit třeba cukr, věděla jsem, že tady za něj dám 2 x víc, ale když zapomenu koupit těstoviny, budou nejen dražší, ale ještě mnohem horší - to se člověk poučí)
takže jsem od seznamů přešla k notýsku na nákupy (bylo fajn kouknout, co jsem brala v minulosti a řešilo to i docházející nápady na vaření) a nakonec jsem si zamilovala kombinaci notýsku na lednici a aplikace v mobilu na nákupní seznam
i když tu v posledních letech otevřeli dva markety, pořád mám raději týdenní nákupy, když jdu denně do obchodu, vždycky se nechám zlákat něčím zbytným