"Napsala jsem, ze je prakticke mit nepromokavou bundu a ze ji dost tezko nahradi "bunda z Lidlu",
. Pravda, zapomnela jsem dodat, ze na tyden do Chorvatska v lete nejspis nebudes potrebovat vubec zadnou, ale to je uz tak nejak jedno - stejne jste si to tu prekroutily podle sveho."
No, především jsi to NAPŘED, Monty, dost zásadně překroutila Ty.
Klidně si to najdi
, ostatně může si to najít každej, není to tak dávno - já jsem původně mluvila o bundě z Lidlu do LESA na HOUBY, o LODI a o tom, že by na ní "bunda z Lidlu" asi nebylo to pravý ořechový, jsi začala mluvit až Ty, a nechápu proč, protože to je úplně jiná situace, napřed sama bezostyšně spleteš hrušky s jabkama a pak se "divíš" a "nechápeš".
Stejně tak jsi spletla hrušku - profi fotograf, kterej musí mít profi vybavení, protože je za nějakou kvalitu PLACENEJ a mobil by mu neprošel, a jabko - amatérskýho fotografa, kterej si může dělat zcela co chce, a usoudí-li, že mu mobil na tu kvalitu, co fotí, zcela stačí, tak to může udělat zcela beztrestně.
Pokud je někdo amatérskej foto.graf - fajnšmekr, kterej nedá ani ránu bez zrcadlovky, tak to samozřejmě taky jde a je to v pohodě (ale rozhodně to není většinový, není úplně běžný, aby každej chtěl mít momentky z běžnýho života ve stejný kvalitě jako fotky z vlastní svatby).
Problém je ten, že z Tvýho projevu by si člověk skoro myslel, že je běžný, že lidi chtěj mít ve špičkový kvalitě úplně všecko, čím se zabývaj, - momentky fotit zrcadlovkou, protože chtěj mít super kvalitní VŠECKY fotky, na loď MUSEJ mít kvalitní nepromokavý cosi, protože to tam tak maj všichni... a že kdyby to z nějakýho důvodu neměli, tak by strádali (respektive Ty když to nebudeš mít, tak budeš strádat).
Ale pokud má někdo takovou libůstku, kdy musí mít u něčeho všecko špičkový, tak mívá jen jednu, dvě, několik, ale ne ÚPLNĚ VŠECKO, v tý jedný oblasti si pak dopřeje bez kompromisů a musí mít "to nejlepší", ale v těch ostatních mu stačí jen to, co je "dost dobrý". Třeba ten fotograf, kterej musí mít nejlepší výbavu, co je k dostání, ale zas tolik neřeší oblečení. Jinej zas cestuje a potrpí si na špičkový funkční a lehký oblečení, ale třeba zas neřeší, aby měl superkulinářský zážitky.
Ale z Tebe mám v této debatě pocit, skoro jako bys tuhle špičkovost vyžadovala u všeho, nejen u vybraný oblasti nebo dvou nebo tří, na kterých Ti záleží, a že Ti to, co je "dost dobrý" v těch ostatních nestačí, a pokud to tak někdo nemá, nazýváš to "evangelickou skromností". Přitom je to normální ekonomický uvažování, který musí v určitý míře praktikovat skoro všichni, i ti Němci, kteří si podle Tebe žijou jak pámbu ve Frankrajchu
a ne křivda, kterou na nás páše zlej svět.