Chystám se konečně zkusit kváskový chléb. V pekárně jsem koupila žitný kvásek. Doma mám teď jen pohotovostní chlebovou mouku, takový ten 900 g pytlík z Kauflandu, což je směs pšeničné a žitné. Byla jsem zvyklá kupovat ve větším balení pšeničnou a žitnou a dávat si poměry podle sebe, ale teď jsem chvíli nepekla, tak musím doplnit zásoby. Můžu ji použít na rozkvašení nebo mám frčet do obchodu pro čistě žitnou? Část kvásku po rozkvašení si pak zase chci nechat na příští pečení.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.