Rozkvasila jsem v žitné chlebové, na výsledek jsem zvědavá, budu péct po návratu z práce. Chleba bude pšenično-žitný. Bohužel v případě nezdaru nebudu schopná identifikovat příčinu, protože to bude můj první kváskový chleba, tak nebudu vědět, zda vinit kvásek, troubu, ruce pekařčiny či vyšší moc
Kdysi před lety jsem zkusila třístupňové vedení kvásku, nepovedlo se a na další pokusy jsem neměla nervy.
Jinak kvásek je z lokální certifikované BIO pekárničky, která se soustředí na kváskové a bezlepkové pečivo, tak mu docela věřím. Konzistence byla spíše těstovitá, ne tekutá.
A ještě mi doporučte (kdyby se náhodou pečení zdařilo a já zas chytla chuť do pečení) kde objednáváte mouku, tedy zda se vyplatí koupit ze mlýna. Abych po přičtení poštovného nebyla na ceně ze supermarketu. Dřív jsem pekla tak 1-2 chleby týdně, z půl kila mouky, víc asi péct nebudu. Mívala jsem mouku ze sousední pekárny, ale tento zdroj už vyschl.