Mapat, pokud je to těstíčko a z bio pekárny, kde nepečou drožďové pečivo pouze s kváskem na ochucení, tak bych se nebála
Mně s pečením prvního kváskového chleba nejvíc pomohlo video z www.pavlavtroube.cz. Tenkrát jsem ještě neměla pořádného kuchyňského robota, tak jsem první chleby hňoucala ručně - jela jsem hezky step by step s videem a výsledný chleba byl skvělý, ale stejně je to potom o cviku poznat vykynutí tak akorát, včas rozpálit troubu... Je to alchymie, takže občas se podaří či spíše nepodaří chleba i mistrovi
Ad mouka - kupovávala jsem u Zátků v mlýně (poštou neposílají) 10 kilový balík pšeničné chlebové a 5 kilový balík žitné chlebové a 5 kilový žitné celozrnné. Ale nepeču už tak moc, abych stihla vše zpracovat a bojím se hmyzáků. Teď se k nám třeba stěhují z polí pilousové, takže jsem veškeré zásoby muk co mám doma přemrazila, ale stejně se bojím, že mi zamoří domácnost. Takže mouky co mám chci zlikvidovat a budu si kupovat výhradně z obchodu a jen množství, které opravdu zpracuji co nejdříve. Obávám se, že jsem Ti moc neporadila.