Přidat odpověď
Sovice souhlasím, měla jsem ideu o sekulárním státu stejnou jako ty - ať si prostě věří kdo chce v co chce, je to jedno.
Nechápu, proč by doktorka v šátku měla být problém jen proto, že má šátek. Dneska už existuje takových variant oblečení pro doktory (můžou být celí v bílém, mít třeba barevná trička, nebo normální oblečení a přes ně bílý plášť - záleží i na specializaci, ale setkala jsem se se vším možným), že nevidím problém v šátku na hlavě, pokud bude čistý (a ano, šátek se dá při příchodu na pracoviště převléci jako zbytek oblečení a může se tedy potom sterilizovat stejně jako zbylé oblečení). Problém bych viděla ve chvíli, kdy by si ta doktorka vybrala odbornost i pro muže (tedy cokoliv kromě gynekologie) a přitom ty muže odmítala ošetřit, dotýkat se jich - tehdy to začíná být problém. Ale pouhá přítomnost šástku problém vážně není.
Učitelka ve školce v nikábu by pro mě problém byl, v naší kultuře je důležité vidět obličej lidí,s e kterými ejdnáme a prod ěti by to bylo amtoucí a učitelka by mohla působit strašidelně, nehledě na bezpečnost (není 100% identifikovatelná). Ale učitelka v šátku by mě nevadila, pokud by dětem nevalila do uší jen informace o tom, jak je islám super a ovlivňovala je tak - to by bylo zase přes čáru.... Jenže to by bylo přes čáru u učitele jakéhokoliv vyznání....
Předchozí