Přidat odpověď
Brambory nenahrazuji úplně, ale dost často do nich přidávám v poměru 1:1 zeleninu nebo ječné kroupy a pak vyrobím "bramborou kaši". Je to výborná příloha. Jinak je vůbec výhodné ty tebou uvedené přílohy vařit, ale jen jako chuťovku, jako základ mít ještě dušenou-vařenou-smaženou-grilovanou zeleninu různých podob, pak časem přejde chuť i na větší množství brambor atd. Takže třeba konkrétně: kuřecí plátek na pánvi, grilovaná zelenina či ratatouille správně ochucené, mini vzorek brambor-rýže - zjistíš, že je to vlastně příloha navíc. Dušené hovězí maso s čočkou, mrkví a další kořenovou zeleninou v jednom hrnci, s tím dušený jeden-dva brambory, k tomu ev.žitný chléb. Vepřový steak, dušený hrášek a salát ze syrové zeleniny. Možností je spousta!
Předchozí