| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

---- díky. O diskotéce řeč nebyla, tak doufám, že nebude, já ji rozhodně připomínat nebudu. Beru ty klávesy, že pokud muzika, tak se bude zpívat.----

Vychovatelka na mojí poslední škole v přírodě si nakopírovala nějaké texty a učila děti nové písničky, což bylo fajn, ale to bys musela mít kde kopírovat... taky měla vnitřky z kindervajíček jako chřestítka a dělali nějaká rytmická cvičení a pak to předváděli ostatním třídám jako vystoupení, to bylo moc hezký.

---My tedy máme s sebou vychovatelky "jako", služby také rozepsané spíš na papíře, protože v bazénu musíme být po dvou, plavání je 2x denně, tak to vychází, že stejně budeme u všeho dvě, ani nevím, jestli si ty "jako" vychovatelky něco vezmou, víceméně je to na nás, na třídních.---

Myslím, že úplně nejdůležitější bylo mít fakt dobré vztahy a ujasněná očekávání a rozdělené kompetence s ostatními dospělými účastníky zájezdu... Překvapilo mě, jak těsná spolupráce to najednou byla, v portovnání se školou, kde si každý hrál na svém písečku, víceméně... je fakt, že jsem na obou ŠvP měla fakt štěstí na kolegyně ~x~
A jinak, na svojí první ŠvP jsme se strašlivě sedřela... chtěla jsem být u všeho, dopoledne byla výuka, odpoledne jsem chtěla být s dětma s vychovatelkou taky (abych se něco novýho přiučila a abych viděla, jak fungují děti s někým jiným), večer opravy, přípravy a družba s kolegyněmi a po týdnu jsem byla nachcípaná a úplně vyřízená. Podruhé jsem byla těhotná, tak jsem si dala pozor, ale už to nebyla taková zábava.

--- Tisknout a kopírovat chci co nejméně, všechno půjde z mojí kapsy, ale je fakt, že knížku s nějakými cvičeními na opisování bych "pro strýčka příhodu" vzít mohla.---

To je blbý ~:( Měla jsme nakopírované různé křížovky a takové zábavnější věci, ale bylo toho plná krabice od bot, to by ses ze svého nedoplatila. My jsme měli 100 kopií na učitel/měsíc, takže jsem z téhle kvóty šetřila na ŠvP snad tři měsíce.

Co si ještě tak vybavuju, jedna vychovatelka dělala s dětma "sádrové boty" (že si ze sádry a obvazů udělali odlitek svojí nohy a pak to nějak zdobili, to se jim moc líbilo a ve škole to úplně moc dělat nejde, byl z toho hroznej bordel), hráli šipkovanou, skládali tangramy (po skupinách, přišlo mi to jako dost dobrá aktivita i do výuky, na nějakou geometrii), poznávali různé věci po čichu a po hmatu, skákali přes točící se lano, vyráběli kostýmy (na karneval), vymýšleli vlastní kouzlo a psali a ilustrovali na něj recept a tak. Angličtina se dobře neformálně procvičuje na čemkoli, jestli umíš anglicky.

Pokud budeš něco vyvěšovat, doporučuju dát to do eurofolií, tak ještě eurofolie. A píšťalku! A brala jsem taky svoje různé karty na násobilku, příklady, vyjmenovaná slova, pády a tak, hráli jsme s tím různé hry ("řeknu slovo, utíkejte ke správnému slovnímu druhu")je to sice jako výuka, ale není to tolik vidět a opakování před začátkem roku se hodí. Kelímky a krabičky na uskladnění všech těch věcí, měla jsme ve všem hrozný nepořádek. A foťák :-)

Užij si to! Jsem na mateřské a chybí mi to...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.