Včera jsem na FB sdílela článek, který dám do prvního příspěvku. Je o tom, že se ženy bojí nebo stydí mluvit o tom, že kdyby mohly volit, znovu by dítě neměly. Nebo o tom, že mateřská je stála všechny síly a bylo to hrozné.
A stala se zajímavá věc. Lajkovaly mi to samý ženy. Komentovat pak muži (bezdětní nebo rozvedení, co nemají děti v péči), a to tím způsobem, že snad každej ví předem, že dítě je řehole a kdo čeká něco jinýho, je blb. A navíc, teda, dnešní babičkomatky (doslovná citace), který si děti pořizují pozdě, se nemají co divit, protože prostě nestíhají a že je to překvapuje.
Soukromou zprávou jsem pak dostala sprďáka od bezdětného kamaráda, který mi vyhuboval, že to šířím, protože to bude děsit lidi, co o dětech uvažujou, a jelikož je inženýr, poučil mě, že danej článek jasně nevychází ze statistickýho vzorku populace, takže to je výmysl.
No.... Mám v okolí několik žen, co jsou z mateřské na AD, jedna se sebepoškozuje, jedna se pokusila o sebevraždu. Myslim si, že není proč se o tématu nebavit a vytáhnout ho na světlo. A že lidi, co dítě chtějí, nebo nechtějí, ale mlátí s nima hormony, to stejně neodradí
Ráda bych znala váš názor. Díkes