Přidat odpověď
Začíná sezóna viróz, bolení hlav, uší a nevím čeho. Přemýšlím, jaký letos zvolit přístup. Jedno dítě loni bylo pořád nemocné (1. stupeň ZŠ), kromě laryngitid, zánětů průdušek a měsíčního průjmu ostatní byly pouhé virózy. Snažili jsme se, aby vše doléčil, nechodil nemocný mezi děti, pokud tedy neměl ten průjem, tak jedl spoustu vitamínů, strava vyvážená v době, kdy byl zdravý tak sportoval. Přes léto měl jen jednu střevní virózu, teď se ochladilo, bolí ho hlava, 37,5°C, má za úkol ležet a spát, trénink má až zítra.
Nasadili jsme kapky na posílení imunity, ale přemýšlím jak letos. Nebaví mě to. Co se na to v případě těch lehkých chorob, nevykašlat, neignorovat je, posílat ho do školy, na trénink a zkrátka řešit jen horečky, angíny, záněty průdušek? Tvářit se, že je zdravý?
(Druhé dítě bylo loni vzorně nemocné každé prázdniny během školního roku, vzhledem k náročné škole do školy dobrovolně chodilo i s bolestí hlavy, aby nemuselo dopisovat testy).
Já vím, co člověk, to názor, ale změnil jste někdo přístup od doléčení k ignoraci a pomohlo to? Mě už to zkrátka nebaví a jsem zoufalá z toho, že to začne nanovo.
Předchozí