Přidat odpověď
Tuten, mě nedojmeš. Je to demagogie. Léta jsem pracovala po nocích a jezdila domů s lidmi, kteří teprv jeli do práce a o nedělích, kdy bylo málo lidí a já jsem měla možnost získat takovou práci, o níž bych ve všední den neměla šanci zavadit. Bydlela jsem bez auta na vesnici, kde obchod otvíral 10 minut po odjezdu posledního ranního autobusu a zavíral půl hodiny před odjezdem posledního odpoledního. Nakupovat jsem musela v poklusu na bus domů nebo o polední pauze. Nebo o víkendech, když jsem si půjčila auto. Pracovala jsem brigádně bez nároku na dovolenou a byla jsem ráda, že tu práci mám. Dělala jsem i v restauraci do noci do posledního hosta. Celou tu dobu jsem studovala a ještě rekonstruovala dům, na kterém jsem osobně pracovala a sháněla materiál, přičemž stavebniny měly podobnou otvírací dobu jako místní obchod.
24. prosince jsem odpoledne seděla s posledním dítětem ve školce a dítě koukalo z okna na maminku, jak připravuje v jejich vile štědrovečerní večeři, teprve pak ho přišla vyzvednout. Mám kolem sebe hodně lidí, kteří mají služby o svátcích. Někomu to vadí víc, jinému míň. Ale všichni máme a měli jsme možnost změnit práci tak, aby nám více vyhovovala. Kvůli dětem jsem poněkolikáté v životě úplně změnila práci tak, abych se jim mohla věnovat. Každé z mých předchozích zaměstnání mělo plusy a mínusy, stejně jako jsem měla důvod je dělat či změnit. A znám dost prodavaček, které se těší na svátky, že si přivydělají.
Tenhle zákon je prostě stupidní a zbytečný.
Předchozí