ahoj maminy(zdravím i ty budoucí),ráda bych se podělila se svou zkušeností.Původně jsem byla přesvědčená,že porod a pobyt v Krči byl hrůza,ale s odstupem času musím změnit názor.
do porodnice jsem přijela kolem 9. a po vyšetření jestli to co ze mně teklo je opravdu plodová voda(nic mě nebolelo,jen to pořád teklo)jsem dostala tolik obávaný klystýr(nebojte,je to celkem příjemné)a odvedli mě do porodního boxu kde jsem si lehla na porodní stůl,prohlédli mě a řekli že rodím a ani o tom nevím(stále mě nic nebolelo),dostala jsem kapačku na urychlení a pak(kolem 15.hodiny)to teprve začalo,ale měla jsem vedle sebe manžela,který mi byl velkou oporou(doporučuji),stahy byly čím dál častější a intervaly ve kterých se na mě chodili dívat doktoři čím dál delší,bála jsem se že doktoři můj porod propásnou a začala jsem být hysterická(řvala!!!jsem že už rodím,přestože to muselo být slyšet přes celou porodnici)TÍMTO SE MOC OMLOUVÁM MAMINKÁM, KTERÉ TO SLYŠELY,pamatuji si jen jak mně otáčeli ze strany na stranu a opakovali dýchejte,nedýchejte,tlačte,netlačte a jak křičím ať už to ze mně vyříznou,že nemám sílu a že asi omdlím bolestí (na epidurál jsem si v tu chvíli ani nevzpomněla),naštěstí se nade mnou slitovali a po usouzení,že touhle cestou se malej ven nedostane,mi udělali císařský řez(Lukášek se narodil v 16.37 a měl 3600g)po probrání z narkózy mě odvezli na JIP,malého jsem poprvé viděla až v 0.30(proč ne dřív mi nikdo nevysvětlil).Druhý den mně přestěhovali do dvoulůžkového pokoje na oddělení šestinedělí.Okamžitě jsem požádala o nadstandard jelikož jsem svým vzdycháním,které provázelo každý můj pohyb,nechtěla obtěžovat svou spolubydlící a protože jsem v tom stavu,kdy mně všechno bolelo musela chodit za každou návštěvou do haly,kde nebylo žádné soukromí.Bohužel všechny nadstandardní pokoje byly obsazené a tak jsem musela čekat 2 dny až se některý uvolní.Během těch 2 dnů jsem si nemohla na nic stěžovat,sestry i doktoři byly báječní a velice ochotní(bohužel si pamatuji jen jméno pana doktora Menšíka).Horší to bylo,když se uvolnil mnou tolik očekávaný nadstandard,sice jsem mohla mít u sebe celý den manžela,který mi velmi pomáhal s miminkem,které mi ihned dali na pokoj,ale dětská sestra,která mě nutila kojit tak drastickým způsobem,že to ani nebudu rozepisovat(i když jí zpětně musím poděkovat,že mi nedovolila přes veškerou bolest to vzdát a Lukáška jsem kojila skoro 5 měsíců))se vůbec nenamáhala vžít do mé situace,kdy jsem byla tak oslabená bolestí celého těla a totálním vyčerpáním,a přes opětovné prosby, aby si ho nechala jednu noc u sebe a já mohla načerpat síly(kvůli komplikacím s ránou jsem zde byla 13 dní)mi nevyšla v ničem vstříc.Naopak to bylo ještě horší a když se pak střídala s kolegyněmi,bála jsem se,že by se to mohlo opakovat a raději jsem dál trpěla.Nedovedete si představit tu úlevu,když jsem se mohla doma konečně pořádně vyspat.
Nicméně příště nejspíš půjdu znovu do krče,jen s tím nadsandardem si to dobře rozmyslím.
Ještě jednou VELICE děkuji celému personálu,který byl až na tuto výjimku více než přívětivý.
A maminy nebojte všechny strasti spojené s porodem vám ten váš drobeček milionkrát vynahradí
Předchozí