Ahoj,
batohy bych doporučila normálně větší, abyste za 2-3 roky nekupovaly nové. Dobré 30-40 litrové má Husky, ale tam to bude kolem 2500, zase jsou kvalitní. Občas se něco vyloupne ve Sportisimu, j to levnější, ale je to spíš takový ten "sport pro všechny" a ačkoli mám odtamtud dobrou krosnu za 1600, X dalších věcí se rozpadlo brzo, musíš si hodně pohlídat kvalitu. Ale zase tam mají batohy s posuvným zádovým systémem, takže vydrží o pár let dýl, té starší třeba do 13, 14 a pak přejde na dospělácký.
samonafukovací karimatky jsou rozměrově a váhově jako druhý spacák a stojí od 500 výš. Hodně se mi ale osvědčila nafukovací - ne samo-, ale jen nafukovací - je to balíček 200g, co strčím do kapsy a nafouknu pusou za dvě minuty na tloušťku 8 cm, na delší treky nedocenitelná, vyspím se na ní líp jak v posteli
. Mám od Yate, viděla jsem ji i v Decathlonu, stojí kolem 800-1200 Kč podle tloušťky, materiálu, spodního vyztužení apod.
Ještě mě napadá, moje děti v oddíle hodně nosí samonafukovací Quechua, která se sbalí do klasického válečku jako pěnovka, ale nafouklá je tenoučká, asi 2cm, a docela těžká.