Přidat odpověď
Přečetla jsem většinu reakcí a podle mě každý radí podle svých zkušeností...
Já jsem po rozvodu 12let, po "šťastném", ale těžkém a dlouho trvajícím rozvodu.. to znamená, že potom nastoupilo období obrovské úlevy, měla jsme malé dítě, všechno jelo tak trochu samospádem... a teď mě to nějak doběhlo - jsem spokojená, jsem ráda, že jsem se rozvedla a "neživořila", ale měla jsem jasno - automaty, vydírání, neskutečně hnusné chování - nebylo proč váhat... přesto teď nejsem úplně šťastná, není lehké začínat znovu, znovu uvěřit v jiný vztah - a upřímně, podle mě ani po čtyřicítce není až tak z čeho vybírat : -)
Z tebe cítím, že ho máš pořád ráda, nemáš jistotu, že někoho má, nebo jestli ho to prostě zrovna teď nějak semlelo... Jak vychází s dětma? Jak to vidí oni? Osobně bych se pokusila se v tom přestat patlat, choď ven, za kulturou, najdi si svoje koníčky - neseď doma... Klidně se jako "rozvedená" chovej - prostě se zařiď podle svého, nauč se být trochu sobec, víc mysli na sebe - nemusíš rovnou řešit rozvod... Ze své výplaty se nauč utrácet - však nemusíš ty poslat do společného celou a on půlku... pošli půlku té své a zbytek si užij... Možná se chytí za nos, možná se začne chovat jako blbec a usnadní to tvoje rozhodnutí... Do rozvodu bych šla až ve chvíli, kdy si budeš jistá... tím se vyvaruješ toho, že můžeš později litovat... Hodně štěstí!
Předchozí