Přidat odpověď
Můj přehled o společnosti může bejt omezenej, tvůj může bejt širší, i o hodně širší, pořád ale bude omezenej. Pískání na holky (a nejen na ně, i na vdaný) souvisí podle mýho pozorování s tímhle tématem dost úzce, v oněch společnostech, o kterých jsem mluvil, souvisí. Důležitým měřítkem, kterým se tam posuzuje chlapství, jsou fyzický schopnosti a v nich podstatnou roli hraje sexuální výkonnost (čímž i fyzicky slabší můžou leccos vynahradit). A chlapi se tam poměrně dost vzájemně poměřujou, víc, než co vidím u nás.
Spojitost nevěra, rozvod, majetkový vypořádání chápu. Ale ne každej se kvůli nevěře rozvádí. Ne každej má ostatně taky předmanželskou smlouvu. Bez ní by se pokuta partnerovi mohla taky zvrhnout celkem v parodii (bude se dokládat zaplacení, komu a jak?). Co když podvedenej partner nebude pokutu chtít, nebude chtít trestat, nebude prostě chtít, aby se z toho stal veřejnej tyjátr, kterej byl ohrozil šanci dát vztah dohromady? Nebo se bude trestat, jen pokud o to zažádá podváděnej partner? Jinak si dovedu živě představit, že pokutování nesníží počet nevěr, jen pokutovanej bude terčem posměchu coby trouba, kterej se nechal chytit. A máš představu, jak velkej podíl partnerskýho soužití tvořej dneska nesezdaný svazky? I tam by nevěra byla trestná? Zkrátka mě z toho vychází, že reálný to je akorát u manželství s předmanželskou smlouvou, a tam je to víceméně ošetřený současnýma zákonama - porušení smlouvy.
Jo a trestat podmínkou - to není odpověď. Podmínka je ale odložení určitýho trestu. To není trest sám o sobě. Podmínka je v podstatě pohrůžka pokutou, vězením atd.
Předchozí